En katt eller två i stallet

Ridhuset eller stallet kan gärna innehålla mer än bara hästar. Hästar trivs som bäst med artfränder men får också mycket nöje av andra djur såsom getter, grisar och katter.

Och katter är faktiskt perfekta att husera i stallet. Du kan inte ta din vanliga huskatt och göra om till stallkatt, den kommer mest troligen bli deprimerad och försöka smita in i huset så fort den får chansen. Din huskatt är van vid en viss komfort och att vara runt dig, något som du inte ska ta ifrån den.

Istället är det bra att leta efter annonser om just stallkatter. Katter som har fötts i stall är redan van vid den typen av miljö och anpassar sig galant till omgivningen. Katter har dock samma behov av artfränder som en häst så det är bättre att ta två kattungar på en gång. Efter de har vant sig vid stallivet är de utmärkta råttjägare!

Om du inte hittar några katter som fötts i ett stall kan du kontakta djurhem och erbjuda ditt stall som hem till katter som inte passar i inomhusmiljö. Det kan vara katter som har levt ute större delen av livet eller de som inte är så van vid mänsklig kontakt.

Du har dock samma ansvar för en stallkatt som för en vanlig huskatt. Du måste se till att det finns vatten och mat åt katten varje dag, samt undersöka så att katten inte är skadad eller sjuk. Därför ska du inte lämna dem åt sitt öde i stallet utan vänj katterna att bli hanterad av dig och att bli kelad med, då är det mycket lättare att undersöka dem. De ska också kastreras, vaccineras och avmaskas.

Inför ditt kattungeköp behöver du diverse saker på plats, inte minst mat- och vattenskålar. Supercat har olika modeller till bra priser samt att de säljer leksaker. Stallkattungar är lika busiga som vanliga katter, att leka med dem är ett perfekt sätt att få dem att associera dig med någonting positiv.