Hästar och ryttare samt deras utrustning

En ryttare är ingen ryttare utan en häst det vet vi redan, men en ryttare behöver så mycket mer än bara en häst. Att köpa häst innebär en massa ansvar och det är viktigt att du är redo för åtagandet. Du måste först och främst ha en stallplats, det finns en del privata stall där de hyr ut stallplats till privatpersoner men ibland kan du också hyra in din häst på en ridskola. Det är förstås allra bäst om du har ett stall hemma, men det är någonting många inte är så bortskämda med idag. Tänk även på att det kostar en hel del att vara hästägare.

Köp utrustningen online

Du kan enkelt hitta det du behöver både till dig själv och till din häst på nätet. Som ryttare behöver du saker som ridkläder, skyddsutrustning som hjälm och säkerhetsväst samt ett par bra ridskor. Det är också bra att ha oömma kläder att använda när du ska mocka hästboxen eller gå ut i leriga hästhagar. Om du hyr in din häst kan du hyra antingen med varmhyra eller kallhyra, vid kallhyra får du själv stå för fodret till din häst. Då behöver du därmed även köpa in allt foder din häst behöver, vilket vanligtvis både är kraftfoder och hö.

Vad behöver du till hästen?

Till din häst behöver du också en mängd utrustning, så som grimma, träns, sadel och grimskaft. Det är viktigt att du väljer en sadel som passar din häst och som även är bekväm för dig. Som ryttare är det klokt att ha ett par ridhandskar för att få bra grepp om tyglarna. Du kan också behöva sporrar för att enklare kunna skänkla. Det är klokt att ha en speciell väska där du har dina hästgrejer, då hästar och stall har en speciell lukt. Glöm inte att du också behöver ryktborstar för att kunna ta hand om din häst och dess päls, man och svans.